Meest gestelde vragen

Geeft de unit ook een code weer op het scherm?

Zo ja, wat geeft de code aan?

Stap 1, haal de stekker van de unit uit het stopcontact, wacht 10 minuten en plaats de stekker weer in het stopcontact. Is de code nu weg? (de wtw-unit herstart zichzelf nu weer dit kan er voor zorgen dat de storing verdwijnt). Staat de code er nog, noteer dan de code en neem telefonisch contact met ons op. Samen kunnen we kijken wat de storing inhoudt en of er een monteur nodig is.

Geeft de unit geen code aan? Zit de stekker goed in het stopcontact? Wanneer dit allemaal het geval is en de unit is al op leeftijd (15 jaar en ouder) kan het goed zijn dat de unit kapot is.

Uw wtw-unit doet het dan heel goed! De verwachte levensduur zit tussen de 15/18 jaar, het is wel handig om alvast rekening te houden met het eventueel aanschaffen van een nieuwe unit. Voor units die tussen de 15/20 jaar oud zijn, worden bijna geen nieuwe onderdelen meer gemaakt. Wanneer er iets groots kapot gaat is de beste oplossing om te kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe wtw-unit.

In de unit zitten verschillende onderdelen, als 1 onderdeel los gaat zitten of versleten raakt kan dat veel lawaai veroorzaken. Wanneer u contact met ons opneemt, vragen wij u het geluid te omschrijven (piepend / krakend / rammelend geluid). Onze collega’s kunnen, meestal, de oorzaak herkennen en kijken samen met u wat de beste oplossing is!

Dit is erg vervelend, wanneer is er voor het laatst onderhoud geweest aan uw wtw-unit? Wij raden altijd aan om de wtw-unit 1 maal in de 4 jaar te laten onderhouden en de afvoerkanalen 1 maal in de 6/8 jaar te laten reinigen. Dit is omdat er bij de afvoerkanalen vochtige en vettige lucht afgevoerd wordt, wanneer dit in de afvoerkanalen blijft zitten samen met aangekoekt stof, kan er bacteriegroei ontstaan en kunnen de afvoerkanalen dicht slibben. Wanneer het kanaal dichtslibt zal de afzuiging steeds minder goed kunnen werken.

Het kan ook zijn dat u een nieuwe keuken heeft geplaatst, en de keukenmonteur alle ventielen netjes weggewerkt heeft, zodat de keuken nog strakker lijkt. Wij begrijpen dat ventielen niet mooi lijken bij de nieuwe keuken. Het probleem wat hierdoor ontstaat is onbalans in de wtw-installatie. De unit is precies ingesteld op het aantal ventielen. Wanneer 1 ventiel wordt afgesloten kan deze niet meer zijn werk doen en moeten de andere ventielen harder werken. Dit zorgt er voor dan de kooklucht langer blijft hangen en de afzuiging minder goed werkt.

Dit is erg vervelend, wanneer is er voor het laatst onderhoud geweest aan uw wtw-unit? Wij raden altijd aan om de wtw-unit 1 maal in de 4 jaar te laten onderhouden en de afvoerkanalen 1 maal in de 6/8 jaar te laten reinigen. Dit is omdat er bij de afvoerkanalen vochtige en vettige lucht afgevoerd wordt, wanneer dit in de afvoerkanalen blijft zitten samen met aangekoekt stof, kan er bacteriegroei ontstaan en kunnen de afvoerkanalen dicht slibben.

Tijdens een onderhoudsbeurt opent de wtw-monteur de wtw-unit, hij zal de onderdelen schoonmaken en de gehele unit reinigen. Hij gaat bij de ventielen aflezen hoeveel verse lucht de vertrekken wordt ingeblazen en hoeveel gebruikte lucht wordt afgezogen. De monteur zal ook de bedrading controleren van de wtw-unit.

De tijdsduur van een onderhoudsbeurt hangt af of de monteur ook de afvoerkanalen erbij reinigt, de tijdsduur voor het schoonmaken van de wtw-unit neemt ongeveer 3/4 uur tot 1,5 uur in beslag. Maakt de monteur ook de afvoerkanalen schoon, dan komt er nog een uur bij!

Ja, u moet thuis zijn zolang de monteur in uw woning bezig is met zijn werkzaamheden.

De afkorting van wtw is warmte terug win unit, de unit helpt het reguleren van lucht door uw woning. De wtw-unit zorgt ervoor dat er genoeg frisse lucht in alle vertrekken wordt geblazen en de gebruikte/vuile lucht wordt afgezogen. De wtw-unit zorgt er ook voor dat alle geuren tijdens het koken worden afgezogen en er geen vochtige dampen blijven hangen in de badkamer.

Allereerst kunt u naar uw oude unit kijken, welk model heeft u nu. Dan kijken we naar de ruimte waar de wtw-unit hangt om daar een passend model bij te zoeken, als laatste wordt gekeken naar de woonoppervlakte om de juiste capaciteit daar bij aan te passen. Heeft u een voorkeur voor een model, dan kunnen wij gezamenlijk kijken naar een model dat aan uw eisen voldoet.

Het type filters hangt af van het type unit dat in uw woning zit. Daarbij kunnen de afmetingen van de filters ook belangrijk zijn, anders passen ze niet in het model. Ook is het van belang om te kijken of uw bijvoorbeeld last heeft van pollen, hiervoor is een speciaal type filter die de pollen eruit filtert.

Afvoerkanalen zitten in de badkamer, keuken en toilet. Deze kanalen zorgen ervoor dat de dampen worden afgevoerd uit deze ruimtes.  Tijdens het reinigen van de afvoerkanalen gaan onze monteurs met een roterende borstel deze kanalen in. Waarom is dit nodig? In deze kanalen kan bacteriegroei ontstaan, hierdoor kunnen de kanalen dicht slibben. Wij adviseren altijd om de afvoerkanalen 1 maal in de 6/8 schoon te maken zodat de kanalen goed schoon blijven en deze niet dicht kunnen slibben.

De kanalen die in uw woning zitten zijn aan- en afvoerkanalen, het verschil tussen deze kanalen is:

De aanvoerkanalen zorgen voor het aanvoeren van schone en frisse lucht, de lucht wordt via deze kanalen door uw huis geblazen. De afvoerkanalen zuigen de gebruikte/vuile lucht uit de vertrekken en door de wtw-unit naar buiten.
De aanvoerkanalen hoeven alleen gereinigd te worden wanneer u brand of een grote verbouwing heeft gehad. De afvoerkanalen daarin tegen moeten 1 maal in de 6/8 schoon gemaakt.

ZIT UW VRAAG ER NIET BIJ, BEL OF MAIL ONS!​